Πώς ξεκίνησαν οι περικοπές συντάξεων

Πώς ξεκίνησαν οι περικοπές συντάξεων

Πώς ξεκίνησαν οι περικοπές συντάξεων μπορείτε να θυμηθείτε; Οι περικοπές συντάξεων είναι ένα φαινόμενο το οποίο ξεκίνησε το 2012. Η αιτία που έφερε τις μειώσεις συντάξεων στη χώρα μας ήταν το μνημόνιο. Οι μνημονιακές υποχρεώσεις ανάγκασαν την κυβέρνηση της Ελλάδας να ψηφίσει τους μνημονιακούς νόμους οι οποίοι οδήγησαν σε αυτές τις περικοπές συντάξεων

Η αρχή στις περικοπές στις συντάξεις

Η αρχή στις περικοπές των συντάξεων έγινε από τον Παύλο Χαϊκάλη. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε διατελέσει υφυπουργός εργασίας το έτος 2012. Μία από τις αποφάσεις που έλαβε αφορούσε τη μείωση των κατώτατων συντάξεων. Σαφώς και δεν είναι ο σημαντικότερος μνημονιακός νόμος περικοπής συντάξεων. Όμως καλό είναι να θυμόμαστε τι ακριβώς έγινε ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τι πρόκειται να γίνει στον τομέα της μείωσης συντάξεων.

Μείωση συντάξεων ιδιωτικού τομέα

Ο επόμενος νόμος μειώσεις συντάξεων ήρθε τον Αύγουστο του 2015 και αφορούσε τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2015 επήλθε μείωση κατά ποσοστό 10% του ποσού που λαμβάνουν ως σύνταξη οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα. Αυτές οι περικοπές συντάξεων δεν είχαν αγγίξει ακόμα τη μεγάλη μάζα των συνταξιούχων του δημοσίου Και κατά συνέπεια δεν είχαμε πάρει αρκετά μεγάλη δημοσιότητα.

Ο νόμος κατρούγκαλου

Οι πραγματικές περικοπές συντάξεων ήρθαν με το νόμο κατρούγκαλου. Αυτό είναι το καλοκαίρι του 2016. Αφορούσε πολύ μεγάλη μάνα συνταξιούχων. Συγκεκριμένα ο νόμος κατρούγκαλου το καλοκαίρι του 2016 επηρέασε περισσότερες από 250.000 συντάξεις. Το ύψος των περικοπών συντάξεων ξεπέρασε το 40%. Ήταν ένα βαρύ χτύπημα για πολύ μεγάλο ποσοστό των συνταξιούχων της χώρας μας. Και εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε πραγματικά ο διάλογος και τα παράπονα και η δυσαρέσκεια για το καυτό θέμα της περικοπής συντάξεων.

Μείωση του ΕΚΑΣ

Το επόμενο βήμα στις μειώσεις συντάξεων ήταν η περικοπή του ΕΚΑΣ. Αυτή η μείωση αφορούσε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Όταν το ήδη πολύ χαμηλό ποσό της σύνταξης μειώνεται τότε λογικό είναι να ξεκινάει θύελλα αντιδράσεων και πολύ έντονες διαμαρτυρίες κάθε τύπου. Η μείωση του ΕΚΑΣ επηρέασε 160.000 συντάξεις. Όταν πρέπει να μιλάμε για το εκάς Δεν μιλάμε για περικοπές αλλά για ολοκληρωτική κατάργηση. Το ποσό που έλαβαν οι συνταξιούχοι το 2014 ήταν 230 ευρώ. Την επόμενη χρονιά το ποσό αυτό μειώθηκε σε μόλις 12 ευρώ και στη συνέχεια καταργήθηκε εντελώς. Η τελευταία χρονιά που κατεβλήθη το εκάς ήταν το 2014

Άδικες περικοπές συντάξεων

Με αυτές τις άδικες περικοπές συντάξεων ο νόμος κατρούγκαλου επηρεάζει τη σύνταξη σε 250.000 συνταξιούχους ενώ η μείωση του ΕΚΑΣ επηρέασε 160.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η μείωση των συντάξεων ανατρέπει τη ζωή πολύ μεγάλου ποσοστού των συνταξιούχων της χώρας μας. Ουσιαστικά πλέον όλοι οι συνταξιούχοι νιώθουν αδικημένοι. Δεν είναι παράλογο να μιλάμε για άδικες περικοπές συντάξεων διότι αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν μία ζωή και κατέβαλαν ασφαλιστικές εισφορές σε όλη τη ζωή τους. και τώρα που έγιναν πλέον απόμαχοι της ζωής και δεν μπορούν να αντιδράσουν και δεν μπορούν να δουλέψουν έρχονται οι μειώσεις συντάξεων και τους ανατρέπουν τη ζωή.

Οι περικοπές συντάξεων σήμερα

Σήμερα πλέον δεν γίνεται λόγος για περικοπές συντάξεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και πλέον δεν υπάρχει λόγος να γίνουν νέες περικοπές συντάξεων. άλλωστε ο λόγος για τον οποίο είναι μείωση συντάξεων ήταν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι με περιορισμένο το ποσό της σύνταξής τους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Για αυτό το λόγο αρχίζουν πλέον και διεκδικούν την ακύρωση των άδικων μνημονιακών νόμων. Επίσης οι συνταξιούχοι κάνουν ομαδικές αγωγές για να λάβουν αναδρομικά τα ποσά που στερήθηκαν.

Αναδρομικά για τους συνταξιούχους

Μέσω των δικαστηρίων οι συνταξιούχοι που υπέστησαν περικοπές συντάξεων διεκδικούν αναδρομικά την επιστροφή αυτών των ποσών. Τα αναδρομικά αυτά είναι ποσά τα οποία εφόσον βγει θετική δικαστική απόφαση θα πρέπει το κράτος να καταβάλει στους συνταξιούχους. Η διεκδίκηση των αναδρομικών έχει ξεκινήσει και οι πρώτες ενδείξεις είναι εξαιρετικά θετικές. Το γραφείο μας έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε ομαδικές αγωγές και ομαδικές διεκδικήσεις. Είμαστε σε θέση να αναλάβουμε Κάθε είδους δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών.

Αγωγές ομαδικές

Η εταιρεία μας έχει αναλάβει πολλές νομικές υποθέσεις πάνω σε περικοπές συντάξεων χηρείας. Έχουμε εμπειρία σε δικαστικές περιπτώσεις πάνω σε περικοπές συντάξεων ικα. Η ομάδα μας έχει ολοκληρώσει επιτυχώς δικονομικές υποθέσεις σχετικά με περικοπές συντάξεων αγωγές. Διαθέτουμε εμπειρία σχετικά με δικονομικές υποθέσεις που σχετίζονται με περικοπές συντάξεων προσφυγές. Μας έχουν αναθέσει πληθώρα από ομαδικές αγωγές πάνω σε περικοπές συντάξεων ενστάσεις. Εάν κάνετε αναζήτηση για περικοπές συντάξεων αιτήσεις φτάσατε στον προορισμό σας. Τώρα είναι η ώρα για να μας αναθέσετε θέματα γύρω από περικοπές συντάξεων εοππυ. Η ομάδα μας αναλαμβάνει δικαστικές υποθέσεις πάνω σε περικοπές συντάξεων ετε. Έχουμε πολλές επιτυχίες σχετικά με νομικές περιπτώσεις που σχετίζονται με περικοπές συντάξεων τσαυ. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε πράγματα που σχετίζονται με μειώσεις συντάξεων χηρείας.

Μειώσεις συντάξεων

Οφείλουμε να αναφέρουμε οτι εκθέτουμε μεγάλο πλήθος από δοκίμια για μειώσεις συντάξεων και συμπληρωματικά περικοπές συντάξεων τσαυ. Στο site μας διαδίδουμε πληροφοριακά δεδομένα που αφορούν μειωσεις συνταξεων και σχετικά μειώσεις συντάξεων ικα. Ακόμα προβάλλουμε στοχευμένα κομμάτια μελετών για μειώσεις συντάξεων εξειδικεύοντας σε μειώσεις συντάξεων αγωγές. Μετά παρέχουμε χρησιμα κομμάτια μελετών για περικοπες συνταξεων και συμπληρωματικά Ρωμανιάς περικοπές. Έχει βαρύνουσα σημασάι οτι κοινοποιούμε πολλά άρθρα πάνω σε μειώσεις συντάξεων και επιπρόσθετα Μητρόπουλος περικοπές. Εξετάζοντας την επικαιρότητα μελετάμε πάρα πολλά δοκίμια σχετικά με περικοπες συνταξεων και σχετικά μειώσεις συντάξεων ετε. Σε αυτή την ιστοσελίδα εκθέτουμε μεγάλο πλήθος από δεδομένα για εκείνους που ενδιαφέρονται για μειώσεις συντάξεων και σχετικώς Ρωμανιάς μειώσεις συντάξεων.

Περικοπές συντάξεων

Παρατηρώντας τα γεγονότα παρέχουμε κατανοητά κείμενα που αφορούν περικοπές συντάξεων εμβαθύνοντας σε μειώσεις συντάξεων δημοσίου. Ακόμα δείχνουμε πάρα πολλά δεδομένα για αυτούς που ενδιαφέρονται για μειώσεις συντάξεων και ειδικότερα σε περικοπές συντάξεων αγωγές ομαδικές. Επιπρόσθετα αναλύουμε πάρα πολλά δοκίμια όσον αφορά μειώσεις συντάξεων εστιάζοντας σε περικοπές συντάξεων 2018. Επιπλέον παραθέτουμε πληροφοριακά κομμάτια μελετών για τον κόσμο που ψάχνει περικοπες συνταξεις και ειδικότερα σε περικοπές συντάξεων χηρείας. Εδώ καταγράφουμε μεγάλο πλήθος από έγγραφα για εκείνους που ενδιαφέρονται για περικοπες συνταξεων και ειδικότερα σε περικοπές συντάξεων αγωγές ομαδικές. Παραπέρα παρουσιάζουμε εκλαϊκευμένα άρθρα γύρω από μειώσεις συντάξεων και συμπληρωματικά περικοπές συντάξεων δημοσίου. Παρακάτω ανακοινώσουμε εξειδικευμένα δεδομένα στο γνωστικό πεδίο μειωσεις συνταξεις σε αντιστοιχία με περικοπές συντάξεων ενστάσεις. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πάρα πολλά κομμάτια μελετών για όσους ενδιαφέρονται για περικοπες συνταξεις και σχετικά περικοπές συντάξεων εφκα. Συνεχίστε τις τακτικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας για να μάθετε όλα όσα αφορούν τις μειώσεις συντάξεων.


Category:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *