νόμος κατρούγκαλου για τις περικοπές συντάξεων

Καταργήθηκε ο νόμος κατρούγκαλου για τις περικοπές συντάξεων;

Πολλοί νομίζουν οτι ο ο νόμος κατρούγκαλου για τις περικοπές συντάξεων καταργήθηκε. Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε για κάποιες πολύ υψηλές συντάξεις που προέκυψαν από το νόμο κατρούγκαλου. Παρά τις περικοπές συντάξεων ακούσαμε για έκδοση συντάξεων ποσού μέχρι και 24 χιλιάδες ευρώ ανά μήνα. Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού η έκδοση αυτών των συντάξεων σταμάτησε. πολλοί νομίζουν ότι πιθανώς δεν καταργήθηκε ο νόμος κατρούγκαλου και να σταματήσουν οι περικοπές συντάξεων. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει. Ο νόμος κατρούγκαλου συνεχίζει και ισχύει κανονικά. Οι μειώσεις στις συντάξεις παραμένουν. Απλά η διαφορά βρίσκεται στις μεγάλες συντάξεις διότι πλέον ενεργοποιήθηκε ο κόφτης συντάξεων. Ουσιαστικά με μία νομοθετική ρύθμιση την οποία κατέθεσε ο υπουργός υπάρχει ανώτατο όριο στις καταβαλλόμενες συντάξεις.

Νόμος κατρούγκαλου για τις περικοπές συντάξεων

Οι περικοπές συντάξεων οφείλονται κατα κύριο λόγο σε δυο νόμους, το νόμο 4093/12 και το νόμο 4051/12. Ο πρώτος νόμος οδήγησε στις περικοπές στις κύριες συντάξεις ενώ ο δεύτερος νόμος οδήγησε στις περικοπές επικουρικών συντάξεων. σύμφωνα με τον πρώτο από τους δύο νόμους περικοπές συντάξεων γίνονται ως ποσοστό επί της κύριας σύνταξης. συγκεκριμένα εάν ο συνταξιούχος παίρνει σύνταξη μέχρι 1.000 ευρώ τότε η περικοπή σύνταξης ισούται με 5%. εάν ο συνταξιούχος λαμβάνει σύνταξη μέχρι 1.500 ευρώ τότε η περικοπή της σύνταξης ανέρχεται στο ποσοστό του 10%. Με όμοιο τρόπο εάν η σύνταξη είναι δηλαδή το 2008 η περικοπή της σύνταξης ανέρχεται στα 15 ενώ για ποσά σύνταξης πάνω από 3.000 το ποσό σύνταξης ανέρχεται στο 20%.

Κόφτης συντάξεων

Επειδή ακριβώς η περικοπή σύνταξης γίνεται ως ποσοστό επί της κύριας σύνταξης τότε όταν μία σύνταξη είναι πολύ μεγάλη ακόμα και μετά τις περικοπές συντάξεων θα παραμείνει μεγάλη. αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να προβλεφθούν περιπτώσεις πολύ μεγάλο συντάξεων. αν κάποιος λαμβάνει μία πολύ μεγάλη και εντάξει τότε ακόμα και το ποσοστό της θα παραμείνει μεγάλο. ο νέος νόμος ο οποίος θα λειτουργεί ως κόφτης περιορίζει εσένα απόλυτο νούμερο το μέγιστο ποσό κύριας σύνταξης που μπορεί να λαμβάνει ένας συνταξιούχος. Το ποσό αυτό ισούται με 4.608 ευρώ και προκύπτει ως το 12πλασιο της εθνικής σύνταξης.

Αναδρομικές διεκδικήσεις

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα βγούνε και οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων για να ακυρώσετε τις μειώσεις συντάξεων και να λάβουν αναδρομικά τα ποσά που στερήθηκαν. γίνεται δικαστικές διαμάχες στις οποίες προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι οι περικοπές των συντάξεων ήταν άδικες και μειώνουν επικίνδυνα το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων. εφόσον αυτό αποδειχθεί στο δικαστήριο τότε οι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα κόμματα που έχασαν λόγω των περικοπών συντάξεων. Επίσης αναλόγως πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων υπάρχει η ελπίδα Να ακυρωθούν αυτές οι μεγάλες μειώσεις συντάξεων και να επανέλθει η ζωή των συνταξιούχων στην κανονικότητα. Και όταν λέμε κανονικό το εννοούμε να λαμβάνουν τα ποσά που ελάμβαναν πριν αρχίσει η περικοπή των συντάξεων. Σε πρώτη φάση διεκδικούνται αναδρομικά τα ποσά της μείωσης.

Παραδείγματα αναδρομικών

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε κάποια παραδείγματα από τον κλάδο των στρατιωτικών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά το ποσό που έχασαν.Πρόκειται για ποσά τα οποία οι στρατιωτικοί έχουν ήδη κερδίσει με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και πρόκειται να λάβουν σύντομα.Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη έχει ενημερωθεί το υπουργείο οικονομικών και θα μεριμνήσει για την καταβολή των αναδρομικών.

Αναδρομικά για το επίδομα ειδικής απασχόλησης

Εδώ έχουμε πρότυπο για να παρουσιάσουμε επίδομα ειδικής απασχόλησης. Για παράδειγμα αξιωματικός με βαθμό αξιωματικός Ενόπλων Δυνάμεων πληρωνόταν 181€ κάθε μήνα μισθό ισαμε 31 Δεκεμβρίου 2017. Αυτός ο αξιωματικός πρέπει να του επιστραφούν αναδρομικά 11€ μισθό για την περίοδο από 1/8/2012 έως 31/12/2017. Δηλαδή ο μισθός που πρέπει να πάρει για το χρονικό διάστημα από Αύγουτο του 2017 μέχρι Δεκέμβριο του 2017 θα ανέλθει σε 192€. Πλην των άλλων να καταμαρτυρήσουμε τα αθροιστικά αναδρομικά που πρέπει να κερδίσει πλησιάζουν στα 715€.

Ακολουθεί δείγμα που αφορά επίδομα ειδικής απασχόλησης. Παραδείγματος χάριν αξιωματικός με βαθμό αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας ελάμβανε 165,3€ μηνιαίο χρήματα έως 31/12/2017. Εκείνος ο αξιωματικός δικαιούται να λάβει αναδρομικά 10,3€ χρήματα για το διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως 31η Δεκεμβρίου 2017. Συνεπώς οι αποδοχές που δικαιούται να πάρει για τα χρόνια εργασίας από Αύγουτο του 2017 μέχρι Δεκέμβριο του 2017 θα ανέλθει σε 175,6€. Εκτός από αυτά να κοινοποιήσουμε τα συνολικά αναδρομικά που δικαιούται να αποκτήσει συγκλίνουν σε 669,5€.

Συνεχίζουμε με πρότυπο για να παρουσιάσουμε επίδομα ειδικής απασχόλησης. Δειγματοληπτικά βαθμοφόρος που ανήκει στην κατηγορία υπαξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας έπαιρνε 122,72€ ανά μήνα έσοδα μέχρι 31/12/2017. Αυτός ο βαθμοφόρος δικαιούται να πάρει αναδρομικά 7,72€ έσοδα για το χρονικό διάστημα από Αύγουτο του 2017 μέχρι Δεκέμβριο του 2017. Δηλαδή η αποζημίωση που πρέπει να αποκτήσει για το χρονικό διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως 31η Δεκεμβρίου 2017 θα φτάσει σε 130,44€. Επίσης να παρουσιάσουμε τα συγκεντρωτικά αναδρομικά που πρέπει να του επιστραφούν ισούνται αριθμητικά με 501,8€.

Αναδρομικά για το βασικό μισθό

Συνεχίζουμε με case study σχετικά με βασικό μισθό. Δειγματοληπτικά ένστολος με βαθμό Ταγματάρχης έπαιρνε 1021€ μηνιαίως αμοιβή μέχρι 31/12/2017. Σε αυτή την περίπτωση ο ένστολος θα έπρεπε να πάρει αναδρομικά 50€ αμοιβή για τα χρόνια εργασίας από Αύγουτο του 2017 μέχρι Δεκέμβριο του 2017. Τουτέστιν η αμοιβή που πρέπει να πάρει για το διάστημα από 1/8/2012 έως 31/12/2017 θα ανέλθει σε 1071€. Μεταξύ των άλλων να κοινοποιήσουμε τα συγκεντρωτικά αναδρομικά που θα έπρεπε να λάβει συμποσούνται με 3250€.

Εδώ έχουμε υπόθεση που αφορά βασικό μισθό. Παίρνουμε την περίπτωση αξιωματικός με βαθμό Λοχαγός ελάμβανε 972€ ανά μήνα χρήματα ισαμε 31/12/2017. Αυτός ο αξιωματικός θα έπρεπε να του επιστραφούν αναδρομικά 44€ χρήματα για τους μήνες από 1/8/2012 έως 31/12/2017. Επομένως οι αποδοχές που πρέπει να κερδίσει για την περίοδο από 1/8/2012 έως 31/12/2017 θα ανέλθει σε 1016€. Παρομοίως να σημειώσουμε τα αθροιστικά αναδρομικά που θα έπρεπε να κερδίσει συγκλίνουν σε 2860€.

Αναδρομική επιστροή περικοπών βασικού μισθού στρατιωτικών

Συνεχίζουμε με εικασία σχετικά με βασικό μισθό. Για παράδειγμα υπάλληλος στα σώματα ασφαλείας που ανήκει στην κατηγορία Υπολοχαγός έπαιρνε 941€ ανά μήνα έσοδα ισαμε 31/12/2017. Εκείνος ο υπάλληλος στα σώματα ασφαλείας θα έπρεπε να πάρει αναδρομικά 31€ έσοδα για τους μήνες από Αύγουτο του 2017 μέχρι Δεκέμβριο του 2017. Επομένως η αποζημίωση που θα έπρεπε να λάβει για τα χρόνια εργασίας από 1η Αυγούστου 2012 έως 31η Δεκεμβρίου 2017 θα γίνει σε 972€. Μαζί με αυτό να εξακριβώσουμε τα συγκεντρωτικά αναδρομικά που θα έπρεπε να πάρει είναι 2015€.

Ακολουθεί δείγμα σχετικά με βασικό μισθό. Ενδεικτικά υπάλληλος στα σώματα ασφαλείας με βαθμό Ανθυπολοχαγός ελάμβανε 887€ κάθε μήνα έσοδα έως 31 Δεκεμβρίου 2017. Σε αυτή την περίπτωση ο υπάλληλος στα σώματα ασφαλείας πρέπει να λάβει αναδρομικά 12€ έσοδα για τους μήνες από 1η Αυγούστου 2012 έως 31η Δεκεμβρίου 2017. Ήγουν τα χρήματα που δικαιούται να αποκτήσει για το χρονικό διάστημα από Αύγουτο του 2017 μέχρι Δεκέμβριο του 2017 θα φτάσει σε 899€. Μαζί με αυτό να κοινολογήσουμε τα συγκεντρωτικά αναδρομικά που θα έπρεπε να αποκτήσει συμποσούνται με 780€.

Μειώσεις συντάξεων

O νόμος κατρούγκαλου για τις περικοπές συντάξεων περιλαμβάνει πολλές ρθυμίσεις και όλα μπορείτε να τα μαθαίνετε μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σε ετούτη την ιστοσελίδα έχουμε δημοσιεύσει εξειδικευμένα κείμενα για περικοπές συντάξεων και ειδικότερα για να μάθετε πως εφαρμόστηκε ο νόμος κατρούγκαλου για τις περικοπές συντάξεων. Σε αυτή την ιστοσελίδα διαθέτουμε απεριόριστα άρθρα για το πλήθος που θέλει περικοπες συνταξεις εμβαθύνοντας σε μειώσεις συντάξεων δημοσίου. Μετά διαπραγματευομαστε χρηστικά κείμενα για όσους ενδιαφέρονται για μειωσεις συνταξεων και συνοδευτικά περικοπές συντάξεων δικηγόρος. Εναργώς επισημαίνουμε πάρα πολλά δημοσιεύματα γύρω από μειώσεις συντάξεων εστιάζοντας σε Μητρόπουλος συντάξεις. Ενδιαφέρον είναι δημοσιεύουμε απεριόριστα κείμενα για την ενημέρωση σε μειώσεις συντάξεων εστιάζοντας σε μειώσεις συντάξεων ενστάσεις.

Κείμενα για τις περικοπές συντάξεων

Στηνιστοσελίδα μας θα μαθαίνετε κατά πόσο ο νόμος κατρούγκαλου για τις περικοπές συντάξεων συνεχίζει να εφαρμόζεται. Στο εξής φανερώνουμε πρωτότυπα κομμάτια μελετών για όσους ενδιαφέρονται για μειώσεις συντάξεων με ειδίκευση σε Μητρόπουλος μειώσεις συντάξεων. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε οτι ο νόμος κατρούγκαλου για τις περικοπές συντάξεων εφαρμόζεται κανονικά μέχρι τώρα. Είναι σημαντικό να πούμε οτι δημοσιεύουμε πάρα πολλά στοιχεία για εκείνους που ψάχνουν περικοπές συντάξεων και σχετικώς μειώσεις συντάξεων εφκα. Στην ιστοσελίδα μας αναλύουμε μεγάλο πλήθος από είδη ιδεών για το κοινό που ψάχνει μειωσεις συνταξεις εστιάζοντας σε περικοπές συντάξεων ετε. Μελετώντας τις εξελίξεις παρέχουμε πάρα πολλά δοκίμια στο γνωστικό πεδίο περικοπες συνταξεων και σχετικά μειώσεις συντάξεων χηρείας. Ακόμα διατίθενται μεγάλο πλήθος από κομμάτια μελετών πάνω σε περικοπες συνταξεων και επιπρόσθετα περικοπές συντάξεων 2018.


Category: ,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *