ΟΜΑΔΙΚΕΣ  ΑΓΩΓΕΣ 

 

ΓΙΑ  ΤΑ  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΑΜΕΣΗ  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ   ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΑΙΤΗΣΗ  ΔΙΑΚΟΠΗΣ  ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ  ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

ΕΩΣ  15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2018

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΕ  ΒΑΘΟΣ  5ΕΤΙΑΣ

[vc_

 

Ομαδικές αγωγές συνταξιούχων για τις παράνομες μνημονιακές περικοπές.

Στην πρόσφατη εμπειρία μας, από το 2016 έως σήμερα – μεταξύ άλλων – συμπεριλαμβάνεται η κατάθεση ομαδικών αγωγών για τη δικαστική διεκδίκηση ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ της απώλειας της Κύριας και της Επικουρικής σύνταξης, δώρων, επιδ. αδείας κλπ, λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών νόμων του 2012 και 2013 και της Ε.Α.Σ ( Εισφοράς Αλληλεγγύης ) εκπροσωπώντας χιλιάδες συνταξιούχους από όλη τη χώρα και από όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΝΑΤ, κλπ),μεταξύ άλλων δε : Ανωτάτων Δικαστικών Λειτουργών, Καθηγητών Πανεπιστημίων, Ιατρών Δ/ντων, Ένστολων,Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνταξιούχων Τραπεζικών, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Δήμων, Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Περιφερειών, Υπουργείων (ενδεικτικά) : Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, Γεωργίας, Δικαιοσύνης, Προεδρίας, Πολιτισμού, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Εσωτερικών,Υγείας, Ανάπτυξης, Γεωργίας, Δημόσιας Τάξης, Εργασίας, Εξωτερικών,Εθνικής Άμυνας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Συγκοινωνιών κλπ, Συνταξιούχων διαφόρων Ν.Π.Δ.Δ., – Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., λοιπών Ασφ/κών Ταμείων,συνταξιούχων διαφόρων Συλλόγων και Σωματείων ανά την Ελλάδα. Επισημαίνουμε ότι ειδικά για την κατάθεση και εκδίκαση των αγωγών αυτών, αποκλειστική αρμοδιότητα έχουν τα Δικαστήρια της Αθήνας για όλους τους συνταξιούχους της Ελλάδας.  

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΑΓΩΓΗΣ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΔΙΑΚΟΠΗ  ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ.

Επειδή κάθε φορά πολύς λόγος γίνεται και εσφαλμένα προτείνεται ως ενδεδειγμένη  λύση   για  κάθε περίπτωση η αίτηση διακοπής παραγραφής ( αντίθετα  θεωρούμε ότι  στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιλογή αυτή ζημιώνει ) παραθέτοντας την επιστημονική μας άποψη σας επισημαίνουμε ότι η αίτηση διακοπής παραγραφής είναι :

    Κατά συνέπεια, η επιλογή της κατάθεσης Αγωγής κατά πάγια θέση των νομικών είναι το ΜΟΝΟ δικονομικά αποδεκτό και συγχρόνως ΠΛΗΡΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΣ και ΕΝΔΙΚΟ μέσο κατοχύρωσης και διεκδίκησης, ειδικά για μία τόσο μεγάλη απαίτηση όπως τα αναδρομικά των συντάξεων.

 

Συνταξιούχοι ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Ιδιαίτερη θέση ανάμεσα σε όσους μας έχουν εμπιστευθεί κατέχουν οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, η επιτυχημένη συνεργασία με τους οποίους συνεχίζεται από το 2017, με αυξανόμενο μάλιστα ρυθμό μέχρι σήμερα, με την εκπόνηση και κατάθεση ομαδικών αγωγών για τις παράνομες μνημονιακές περικοπές ειδικά για τους συνταξιούχους της ΕΤΕ.

Αναγκαία η κατάθεση Αγωγής , είτε εφαρμοστεί από 1-1-2019 ο ν. 4387/2016 (ν.Κατρούγκαλου) είτε όχι.

       Οι συζητήσεις που γίνονται  τελευταία για νέα μείωση των συντάξεων, ΔΕΝ αφορούν στις ανωτέρω παράνομες περικοπές αλλά σε εκείνες του νόμου 4387/2016 ( ν. Κατρούγκαλου ). Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να αποφασιστεί : είτε νέες περικοπές είτε κατάργησή τους είτε προσωρινή αναστολή τους είτε πλαφόν είτε τέλος, σταδιακή ή μικρότερη μείωσή τους. Οτιδήποτε από τα παραπάνω και αν συμβεί, η κατάθεση Αγωγής για τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει μέχρι σήμερα και κρίθηκαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, αποτελεί αυτή την περίοδο, άκρως αναγκαία (αναγκαιότερη από ποτέ) και επείγουσα επιλογή, καθώς ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ απειλεί να ματαιώσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ οποιαδήποτε επιστροφή των χρημάτων σας,  ανεξάρτητα από το ν. Κατρούγκαλου.

ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ – ΘΕΤΙΚΕΣ   Αποφάσεις  Συμβουλίου  της  Επικρατείας  και  Ελεγκτικού Συνεδρίου   .

  Έπειτα από σημαντικότατες Αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, οι περικο­πές που επιβλήθηκαν στις συντάξεις με τους προαναφερόμενους νόμους, κρίθηκαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Οι Αποφάσεις αυτές είναι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ,  καλύπτουν  ΜΟΝΟ  όσους  προσέφυγαν  και όχι  τους  υπολοίπους. Η επιστροφή των περικοπών αυτών επιτυγχάνεται ΜΟΝΟ με την κατάθεση Αγωγής. Με αυτή  διεκδικούνται τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά, με τη μεγαλύτερη δυνατή αναδρομικότητα και το νόμιμο τόκο. Χιλιάδες συνταξιούχοι ανά την Ελλάδα, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, βασιζόμενοι στις παραπάνω αποφάσεις, διεκδίκησαν και συνεχίζουν να διεκδικούν τις παράνομες περικοπές που υπέστησαν, τόσο οι Kύριες όσο και οι Eπικουρικές συντάξεις τους, προ του κινδύνου να παραγραφούν οι απαιτήσεις τους.

Αναγκαιότητα  δικαστικής  διεκδίκησης  των  μνημονιακών  περικοπών .

Κατά την επιστημονική άποψή μας, δεν πρέπει να αφήσετε να χαθούν ΟΡΙΣΤΙΚΑ χρήματα που ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ και που έχετε πολλές πιθανότητες να κερδίσετε, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Η μακροχρόνια εμπειρία μας από συναφείς διεκδικήσεις, έχει καταδείξει ότι, το μόνο βέβαιο να χαθεί οριστικά, είναι αυτό που δεν διεκδικήθηκε ποτέ.  Ήδη, χιλιάδες συνταξιούχοι ανά την Ελλάδα, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, διεκδίκησαν και συνεχίζουν να διεκδικούν   – μάλιστα με αυξητική τάση, όπως αυτό φαίνεται από τις αγωγές που γενικώς κατατίθενται κάθε μέρα στα δικαστήρια –  τις άδικες περικοπές που υπέστησαν, τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις τους, προ του κινδύνου να παραγραφούν οι απαιτήσεις τους.  Μην  αφήσετε λοιπόν να παραγραφούν σοβαρές οικονομικές απαιτήσεις  σας  και  διεκδικήστε  την  επιστροφή των  περικοπών.

Δικαστική   Διεκδίκηση  μέσω  ΟΜΑΔΙΚΗΣ  ΑΓΩΓΗΣ .

Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ προβάλλει ως το καταλληλότερο ένδικο βοήθημα διεκδίκησης των αναδρομικών σας, λόγω του ότι μπορούμε να περιορίσουμε σημαντικά, το κατ΄ άτομο κόστος του δικαστικού αγώνα, προκειμένου η δικαστική διεκδίκηση να γίνει περισσότερο προσιτή στον καθένα. Διαθέτουμε ευρύτατο πελατολόγιο πρώην δημοσίων υπαλλήλων, Ν.Π.Δ.Δ. – συνταξιούχων κλπ από όλη την χώρα και μπορούμε να σας κατατάξουμε σε ομαδικές αγωγές, ανάλογα με το Υπουργείο, Φορέα, Ν.Π.Δ.Δ. στο οποίο ανήκατε ως εν ενεργεία υπάλληλοι.  Το προσεχές διάστημα θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ για τους Συνταξιούχους ΕΦΚΑ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ, Ι.Κ.Α., & λοιπών Ταμείων), διεκδικώντας με τη μεγαλύτερη δυνατή αναδρομικότητα, τις περικοπείσες  αποδοχές της  Σύνταξής  +  Δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα, επίδομα αδείας  +  Ε.Α.Σ. (Εισφοράς Αλληλεγγύης).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ  ΟΡΟΙ  .

        Λόγω των ομαδικών αγωγών, επιτυγχάνουμε τον περιορισμό των δικαστικών εξόδων στο ελάχιστο δυνατό ποσό των 40 ευρώ ανά άτομο.  Για τη συνολική δικαστική διεκδίκηση δεν λαμβάνουμε δικηγορική αμοιβή, παρά ΜΟΝΟ όταν σας καταβληθούν τα χρήματα.  Στην περίπτωση αυτή, η αμοιβή μας καθορίζεται σε ποσοστό 2% στο ΚΑΘΑΡΟ ποσό που θα εισπράξετε. Σε περίπτωση οικειοθελούς ή εξώδικης ή με νομοθετική ρύθμιση καταβολής, το ποσοστό αμοιβής μας είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ.

Διαδικασία   αποστολής  των   δικαιολογητικών  σας 

Για να συμπεριληφθείτε σε ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, πρέπει να συμπληρώσετε τα ΕΝΤΥΠΑ που εσωκλείονται (2 σελίδες) και μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά να τα αποστείλετε ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ στη διεύθυνση : Δικηγορικό Γραφείο Μανώλης Κουτλής – Γιώργος Κωφόπουλος, Ακαδημίας 69, ΑΘΗΝΑ 10678, εμβάζοντας το ποσό των 40 ευρώ :   με ΚΑΤΑΘΕΣΗ στους εξής λογαριασμούς της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : όσων το επώνυμο αρχίζει από Α – Λ  στο λογαριασμό IBAN GR 59 0172 0090 0050 0901 0426 516  (Μανώλης Κουτλής) και όσων το επώνυμο αρχίζει από Μ – Ω στο λογαριασμό  IBAN : GR 28 0172 0090 0050 0901 0418 441  (Γιώργος Κωφόπουλος)  , εσωκλείοντας στο φάκελλο το αποδεικτικό κατάθεσης από την τράπεζα.

Απαιτούμενα  δικαιολογητικά  που  πρέπει  να  μας  αποστείλετε 

  1. Φόρμα  Ατομικών  Στοιχείων.    ( Εσωκλείεται προς συμπλήρωση ).
  2. Εξουσιοδότηση  Παράστασης και  Εργολαβικού Δίκης.   ( Εσωκλείεται προς συμπλήρωση ).
  3. Πράξη Συνταξιοδότησης  από το Γ.Λ.Κ., ή  Απόφαση  Διευθυντή από Ι.Κ.Α.  κλπ  Ασφαλιστικά  Ταμεία.
  4. Ενημερωτικό  Σημείωμα  σύνταξης μηνών  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017   και   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018.

Διπλοσυνταξιούχοι Τ.Σ.Α.Υ. – Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. – ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ με εργασία στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ.., πρέπει να προσκομίσουν τα παραπάνω έγγραφα και για τις 2 Κύριες συντάξεις τους και να καταβάλλουν 2 Χ 40 ευρώ, καθώς θα συμμετέχουν σε 2 αγωγές. Τα παραπάνω Σημειώματα μπορείτε να τα εκτυπώσετε εσείς ή ο λογιστής σας από την ιστοσελίδα του Γ.Λ.Κ.,  Ε.Φ.Κ.Α. και λοιπών Ταμείων που ανήκετε.

 

Καταληκτική  Προθεσμία 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2018 

 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]